Muistelen että olen aikoinaan löytänyt ohjeen kotikokin sivuilta.
Resepti on kulkenut mukana jo monta vuotta.
On ehdottomasti paras tiikerikakku minkä itse tiedän.
Pidän itse pehmeästä, kuohkeasta, suussasulavasta kakusta.
Tiikerikakku
valmistus n. 1h
200 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Voitele ja korppujauhoita vuoka.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Kaada noin 3/4 vaaleastataikinasta vuokaan.
Lisää jäljelle jäävään taikinaan kaakaojauhe ja maito, sekoita ne.
Kaada tummataikina vuokaan.
Sekoita taikinaa vuossa varovasti esim. haarukalla pistellen
jotta kakkuun tulee juovia.
Paista noin 50 min.
![]() |
Tiikerikakussani on vain "yksiraita", käytännön syistä ;D |
![]() | ||
Apukokit paikalla |
- Lisbeth
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti